Momentum

Szolidaritás

Szolidaritás

Erős közösségekre van szükség

Senkit nem hagyhatunk magára, egymásra vagyunk utalva. Olyan kihívások előtt állunk, amelyekkel közösen kell megküzdenünk. Ehhez viszont mindenkinek biztosítani kell az emberséges életkörülményeket és igazságos esélyeket a boldoguláshoz. Senki sem tehet arról, hova születik, de mi, akik a politikai döntéshozatalban magunkra aktív résztvevőként tekintünk, tehetünk a társadalmi mobilitás előmozdításáért.

Magyarországon az emberek fele még ma is megtakarítások nélkül, teljes kiszolgáltatottságban él - hiszen esélyük sincs félrerakni, hazudjanak is bármit statisztikákról és átlagokról. A fiatalok nagy részének esélye sincsen saját egzisztenciát teremteni, a saját lakás csak álom.

Vallom, hogy a szolidaritásnak az oktatás-, gazdaság- és szociálpolitikában is tükröződnie kell. Ki kell tudnunk mondani, hogy amíg az esélye sincs meg minden gyermeknek, hogy elindulhasson előre, nem beszélhetünk teljesetményelvűségről sem.

Nem erőszakkal kell ugyanarra a szintre hozni mindenkit, hanem olyan szolidáris gazdaságpolitikát megvalósítani, ami mérsékli a gigantikusra növelt egyenlőtlenségeket.

Donáth Anna jegyzetfüzet

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

A szabad sajtót minden eszközzel próbálja korlátozni és ellehetetleníteni a Fidesz, ami nemcsak a politizálást öli meg, hanem a kormány munkájának ellenőrzését is. Ezért egyre nagyobb szerep hárul az ellenzéki mozgalmakra. Ha szeretnél tudni a részletekről vagy értesülni a kezdeményezéseinkről, add meg az email-címed.