Momentum

Jogállamiság

Jogállamiság

Európai jogállamot!

A jogállamiságnak, egy az európai értékekkel összhangban álló, az európai demokráciákban illő berendezkedésnek kell lennie. Viszont ennél sokkal nagyobb a feladatunk. Választ kell adnunk arra, hogy hogyan és miként állítjuk vissza a jogállamiságot.

Nem egyszerűen szakpolitikai programot kell ajánlanunk, újra kell gondolnunk az egészet: mit jelent egy átlagember életében a jogállamiság és annak hiánya? Milyen lenne egy ideálisan működő 21. századi jogállam? Hogyan reflektálunk a jogállam 21. századi kihívásaira? Létezik egyáltalán a jogállamiságnak egy univerzálisan elfogadható mércéje?

Egy biztos, olyan magyar jogállamra van szükségünk, ami minden magyart óv. Az évtized az igazságtalanság és a korrupció jegyében telt – most az igazságosság évtizede kell következzen.

Donáth Anna jegyzetfüzet

IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!

A szabad sajtót minden eszközzel próbálja korlátozni és ellehetetleníteni a Fidesz, ami nemcsak a politizálást öli meg, hanem a kormány munkájának ellenőrzését is. Ezért egyre nagyobb szerep hárul az ellenzéki mozgalmakra. Ha szeretnél tudni a részletekről vagy értesülni a kezdeményezéseinkről, add meg az email-címed.