Momentum

A Bizottság terveit véleményezve én is felszólaltam az Európai Parlamentben


Az Európai Bizottság végre elszánta magát, hogy intézkedéseket hozzon az európai demokráciára az Unió határain túlról leselkedő veszélyek ellen. Javaslataikban többek között az EU-n kívülről a társadalmi és politikai szervezetekhez érkező pénzek átláthatóvá tétele szerepel.

A Bizottság terveit véleményezve én is felszólaltam az Európai Parlamentben. Felszólalásomban elmondtam: a céllal egyetértek, de kevésnek találom a Bizottság erőfeszítéseit. Az európai demokráciára ugyanis már régóta nemcsak kívülről, de belülről is veszély leselkedik. Ezt mi, magyarok 13 éve a saját bőrünkön tapasztaljuk.

Az európai populisták és szélsőséges pártok unión belüli cégek és civilnek álcázott szervezetek bonyolult hálózatán keresztül kapnak finanszírozást az EU-n határain kívülről. Ahhoz, hogy ez ellen hatékonyan felvehessük a küzdelmet, teljes átláthatóságot javaslok az Európai Bizottságnak minden politikai és társadalmi szervezet finanszírozásával kapcsolatban, bárhonnan is érkeznek hozzájuk a pénzek.

A teljes átláthatóság a legjobb fegyver a demokrácia védelmében. Felszólalásomban ezért arra biztattam a Bizottságot, legyen bátrabb az európai demokrácia megóvásáért tett lépéseiben.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn