Momentum

Akkusivatag helyett zöld Magyarországot

Ismét egy fontos és egyre több honfitársunk számára életbevágó témában rendeztünk Holnap Magyarországa Konferenciát ‘Akkusivatag helyett zöld Magyarországot’ címmel, a Renew Europe támogatásával. Mert az akkugyárak úgy lepik el az ország egyre nagyobb részét, hogy a helyben élőkkel senki nem egyeztet róluk.

Pedig ahogy egyre több üzemben indul el a termelés, úgy válik egyre nyilvánvalóbbá, hogy ezek a gyárak súlyos környezetpusztító és egészségkárosító veszélyeket rejtenek.

A meghívott szakemberek mellett az akkugyárak ellen küzdő civil szervezeteket is megszólaltattuk konferenciánkon, hogy első kézből hallhassa mindenki történeteiket. Hiszen senki sincs biztonságban: a gödiekhez, iváncsaiakhoz, komáromiakhoz, mikepércsiekhez, debreceniekhez hasonlóan bárki ébredhet arra ma Magyarországon, hogy akkugyárat jelentettek be a kertje végébe.

A magyar állam pedig nemhogy nem védi meg a helyieket, de a környezetvédelmi hatóságok tudatos gyengítésével az ázsiai gigacégek pártjára áll. Szerencsére van megoldás. Nemrég egy Európai Környezetvédelmi Hatóság felállítását kezdeményeztem az Európai Bizottságnál. Egy olyan erős, európai hatóságét, ami ellenőrizheti, büntetheti, és ha kell, be is zárathatja a szabálytalanul működő akkugyárakat.

Mert ha a kormány nem védi meg a magyarokat az akkugyárak veszélyeitől, majd megvéd minket az Európai Unió.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn