Momentum

A magyar kormány éppen ezekben a hetekben veri teljesen szét a magyar vasutatA magyar kormány éppen ezekben a hetekben veri teljesen szét a magyar vasutat: a területért felelős miniszter vasúti vonalakat zárat be, és a következő évtized budapesti és országos vasúti fejlesztéseinek jó részét leállítja. 

Közben pedig politikai tisztogatást folytatnak: sorra rúgják ki a MÁV-ban dolgozó régi szakembereket, akik nem hajlandóak asszisztálni a magyar vasút szétveréséhez. Ahhoz a pusztításhoz, ami számos vidéki térség leszakadásával jár majd, és ami súlyos károkat okoz az ország versenyképességének. Kirúgják a szakembereket, miközben helyükön hagyják azokat, akiket ők neveztek ki brutálisan megemelt fizetéssel vezetőnek.

Az értelmetlen megszorítások már az ország működőképességét, mindannyiunk mindennapos közlekedését, alap-infrastruktúráját veszélyeztetik.

Mindeközben pontosan tudjuk, hogy mit és hogyan kellene fejleszteni a magyar vasúton.

Tudjuk, mert a tervek elkészültek. EU-s pénzekből, milliárdokért. De a megvalósításukra már nincs pénz, hiszen a kormány hibájából nem érkeznek az EU-s pénzek. És mit csinál erre a kormány? Kukába dobja az elkészült terveket, hogy úgysincs rájuk pénz. 

Pedig ezek a tervek mind-mind az EU által elfogadott tervek, a megvalósításukra boldogan továbbítanák is a pénzt. Csak egyet kérnek a kormánytól, ne sikkasszák el. De a kormány az ígéretet a mai napig nem hajlandó megtenni.

Az ország közlekedési infrastruktúrájának züllésével pedig kéz a kézben jár a kormányzati kommunikáció további durvulása, a hazug identitáspolitikába menekülés.

A közlekedési miniszter munka és teljesítmény helyett – szemen köpve százezernyi legyilkolt honfitársunk emlékét – kritikátlan Horthy-nosztalgiában utazik. 

Kevés eszközünk van ezzel a túlhatalommal megküzdeni, de az Európai Parlamentben és a Tanácsban is lényegesen többen vannak nemzetünk barátai, mint a magyar miniszterelnök üzletfelei. Mindent elkövetünk, hogy ellensúlyt képezzünk, hogy ne engedjük, de legalábbis megnehezítsük Magyarország további eladósítását, a nemzeti vagyon széthordását.

Ehhez kérem a segítségeteket, ehhez kérem a támogatásokat. Nélkületek nem fog menni.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn