Momentum

Jól működő oktatás nélkül jól működő nemzet sincs

Erről is beszéltünk a tegnapi teltházas oktatási konferenciánkon, amelyet a Holnap Magyarországa Egyesület, a Momentum és a Renew Europe közösen szervezett.

A kilátások természetesen borúsak: minden szakmai szereplő és érintett azzal számol, hogy hamarosan tényleg nem lesz, aki az iskolákban tanítsa a gyermekeinket. De még ha a kormányzat az oktatás szétverésében is érdekelt, akkor sem mondhatunk le arról, hogy a kiutakról, a jövő oktatásáról beszélgessünk. A jövő oktatásáról, amely megtanít tájékozódni, kritikusan gondolkodni, problémát megoldani, és eligazodni a 21. századi kihívások közt.

És ezt sikerült a lehető legmagasabb színvonalon megvitatnunk. Orosz Anna momentumos országgyűlési képviselő házigazdasága mellett beszédet mondott L. Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány alapítója, Pilz Olivér, a Tanítanék Mozgalom alapítója, majd Mészáros Bence, az Egységes Diákfront elnökségi tagja és Pankotai Lili mutatták be, hogy néz ki ma a közoktatás egy középiskolás szemszögéből.

Tóth Endre momentumos parlamenti képviselő moderálásában az oktatás jelenlegi állapotáról szóló panelbeszélgetésen vett részt Varga Júlia oktatáskutató, Boros Tamás, az Egyensúly Intézet vezetője és Dukán András Ferenc momentumos oktatáspolitikus. Majd Orosz Anna moderálásában Boros Tamás, Bódis Kriszta, a Van Helyed! rendszerének létrehozója, Horn György, az AKG alapítója, Palya Tamás és Szelei Orsolya tanárok beszélgettek a jövő oktatásáról.

A névsort nézve nem csoda, hogy teljesen megtöltöttük a CEU Auditóriumát. Mindenkinek köszönjük a részvételt, és várunk mindenkit a következő Holnap Magyarországa Konferencián is!

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn