Momentum

Az OLAF-hoz fordulok Hadházy Ákossal a lombkoronasétány ügyében

Az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordulok Hadházy Ákossal a nyírmártonfalvai lombkoronasétány ügyében, melyet Hadházy Ákos és az Átlátszó tárt fel.

A napnál is világosabb, hogy ebben a projektben az EU-s pénzt nem arra használták, amire kellett volna. Lombkoronasétányt építettek, de közben tarra vágták körülötte az erdőt. Ráadásul nem egyedi esetről van szó, 15 km-en belül 3 lombkoronasétány is található, mind fideszes politikushoz köthető.

Az OLAF nemcsak azt deríti majd fel, hogy milyen szabálytalanság vezetett ehhez az abszurditáshoz, hanem azt is, hogy vajon pontosan mire használták fel az erre elnyert 60 millió forintot.

Ezermilliárdok érkeztek az Európai Uniótól az elmúlt években, de jelentős részüket ehhez hasonlóan pazarolták el a hatalmon lévők és a velük szövetkező “üzletemberek”. Nem véletlenül fagyasztották be az EU-s támogatások kifizetését, hogy rákényszerítsék a magyar kormányt a csalások visszaszorítására.

De ezt a kormányt törvényes működésre bírni lehetetlennek tűnő feladat. Ennél mi a Momentumban egyszerűbb megoldásnak látnánk, ha az Unió a kormány kikerülésével, közvetlenül adná oda az EU-s pénzeket a magyar embereknek, vállalkozásoknak, civil szervezeteknek.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn