Momentum

Történelmi nap a mai: Finnország csatlakozott a NATO-hoz

Jelentősen megerősítve ezzel a nyugati katonai szövetségi rendszert. Így mától Magyarország is nagyobb biztonságban van: egy erős és modern finn hadsereggel egészült ki Európa védelme. 

A csatlakozási folyamat azonban azt is megmutatta, hogy a magyar kormány már a saját lakosságának biztonságát is hajlandó veszélyeztetni, ha hatalmi érdekei úgy kívánják. Az elmúlt hónapokban Európa biztonságát csupán alkualapnak tekintették, hogy így próbálják kikövetelni maguknak a befagyasztott uniós pénzeket, és közben szívességet tegyenek az orosz elnöknek. 

Nem jártak sikerrel, a finn NATO-tagság értelmetlen blokkolásával ismét egyedül maradtak Európában, és visszakozni kényszerültek. 

Közben pedig az is világossá vált, hogy Putyin Oroszországa elszámolta magát. Fenyegetőzése visszaütött, hamarosan az egyik legerősebb európai hadsereget adó Svédország is NATO-taggá válik. 

A nyugati szövetségi rendszer és az egységes Európa egyre erősebb. A magyar kormánynak pedig ideje lenne végre eldönteni, hogy melyik oldalon áll, és kik a valódi szövetségesei.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn