Momentum

Súlyos bajok vannak az online politikai hirdetésekkel

Túl könnyű ugyanis egy végtelen pénzzel rendelkező kormánynak manipulálnia a közvéleményt a közösségi médiában. Túl könnyű olyan hálózatokat felépíteni, mint a Megafon, és segítségükkel hazug propagandát terjeszteni.

Az embereknek pedig elege van abból, hogy hírek és vélemények helyett tudatosan manipuláló politikai hirdetésekkel van tele a közösségi média.

Ezért az Európai Unióban egy olyan szabályozást készítünk, ami visszaszorítja a kéretlen és manipulatív politikai hirdetéseket a közösségi médiában és az internetes keresésekben. Ennek első lépéseként jelentősen szigorítanánk, hogyan használhatják fel az adatainkat ezen politikai hirdetések célba juttatásához.

Az Európai Parlament részéről én vagyok a témafelelőse ennek: engem bíztak meg azzal, hogy az Unió többi szervezetével közösen egy mindenki által elfogadható, szigorú szabályozást tegyünk le az asztalra. Olyat, ami visszaszorítja a hazug propagandát az internetről.

A napokban épp erről tárgyaltam a Bizottság és a Tanács képviselőivel. Hamarosan megszülethet a megegyezés és az első döntések a szabályozás ügyében. Hosszú küzdelem lesz, de vissza fogjuk szorítani a manipulatív politikai hirdetéseket.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn