Momentum

Létrehoztam a Holnap Magyarországa Egyesületet

A civilek és pártok szövetségének erősítésére létrehoztam a Holnap Magyarországa Egyesületet.

Ha felhatalmazást akarunk kapni ennek az országnak a vezetésére, világos jövőképet kell mutatnunk az embereknek. Foglalkoznunk kell a jövőnkkel, azzal, hogy milyen országot szeretnénk magunknak holnap és holnapután.

De ha olyan jövőt szeretnénk, amelyben mindannyian jól érezzük magunkat, azt csak közösen tudjuk kitalálni: politikusok, civilek, értelmiségiek, kutatók, szakértők és hétköznapi emberek. Új szövetséget kell kötnünk egymással, és áthidalnunk az elmúlt évtizedben létrejött távolságot. Felismernünk, hogy sokkal több van, ami összeköt minket, mint ami szétválaszt.

Ezért hoztam létre a Holnap Magyarországa Egyesületet, melynek célja, hogy segítsen közelebb hozni egymáshoz a pártokat és a civileket, a politikusokat és az értelmiséget. Hogy ösztönözze közöttük a párbeszédet és az együttműködést. Az első ilyen együttműködési lehetőség a Holnap Magyarországa Tervben leírt jövőkép részletezése és továbbgondolása.

Ennek érdekében a Holnap Magyarországa Egyesület és a Momentum április 14-én közös konferenciát szervez a Holnap Magyarországa Tervben körvonalazott emberközpontú gazdasági modellről. A konferenciára gazdasági szakembereket, civil szervezetek és szakmai műhelyek képviselőit hívtuk el. Felkértük őket, hogy gondolkodjanak velünk együtt, vitázzanak, mondják el a véleményüket, és vegyenek részt a közös jövőnk megtervezésében.

Az “Akkumulátorgyárak helyett emberközpontú gazdaság” című rendezvényen felszólal és kerekasztal-beszélgetést folytat többek között:

– Surányi György, közgazdász, egyetemi tanár

– Dr. Győrffy Dóra, közgazdász, egyetemi tanár

– Bojár Gábor, üzletember, vállalkozó, a Graphisoft és az Aquincumi Technológiai Intézet alapítója.

A konferenciát a Holnap Magyarországa Egyesület elnökeként én fogom megnyitni, mert politikusként küldetésemnek tekintem a pártok és a civilek közötti új szövetség kiépítését. Ezért hoztam létre a Holnap Magyarországa Egyesületet. Ezért kezdeményeztem, hogy több tucat szakmai szervezettel véleményeztessük a Momentum Holnap Magyarországa Tervét. És ezért kértem fel az említett szakembereket, hogy vegyenek részt ebben a közös munkában.

Az április 14-i konferenciáról hamarosan további részletekkel is jelentkezem. 

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn