Momentum

Európai béreket fizető cégeket hozzunk Magyarországra!

Az emberközpontú gazdaság egyik alapköve, hogy a kormány olyan cégek idetelepülését támogassa, amelyek képesek európai bért fizetni a munkatársaiknak. Munkaerőhiányos gazdaságunkban nem elsősorban több, hanem jobban fizető és jobb körülményeket biztosító munkára van szükség.

Ha az állam ösztönözni akarja a külföldi cégek betelepülését, ne a létrehozott munkahely, hanem a bérszínvonal alapján tegye. Nem folytathatjuk tovább az elmúlt évtized gyakorlatát, ami tízmilliókkal támogatott minden új munkahelyet Magyarországon, függetlenül attól, hogy az milyen fizetést adott és milyen munkakörülményeket teremtett.

Nincs szükség még több olyan cég betelepülésére, amelyik csak az olcsó bérekért jönne Magyarországra. Nincs szükség még több alacsony fizetésű állásra, miközben hatalmas a munkaerőhiány.

Olyan vállalatok és olyan iparágak betelepülését kell állami eszközökkel ösztönözni, amelyek képesek és hajlandók megbecsülni és megfizetni a munkatársaiknak. A közvetlen munkahelyteremtő támogatásokat nekik kell biztosítani. Ezáltal nemcsak a közepes bérek csapdájából tud kitörni a magyar gazdaság, de az itt megtermelt profit is nagyobb arányban kerül idehaza felhasználásra.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn