Momentum

Ezt is elértük 2022-ben az Európai Parlamentben

Májusban személyesen látogattam el a Sajó folyó legsúlyosabban szennyezett szlovákiai szakaszához. Muszáj volt rávilágítanom a figyelmet a Sajót ért környezeti katasztrófára, mert úgy tűnt, az érintettek nem érzik eléggé a felelősségüket az ügyben.

A magyar, a szlovák és az európai emberek számára is láthatóvá tettem a tragédiát, nyílt levelet írtam a magyar és a szlovák kormánynak, és megsürgettem a magyar külügyminisztert, hogy gyakoroljon nyomást szlovák kollégájára az azonnali cselekvés érdekében.

Eközben az Európai Parlamentben már a hosszú távú cselekvést készítjük elő. Terveink között szerepel többek között az Európai Ügyészség jogkörének bővítésével egy európai szintű, a környezet védelméért felelős ügyészség létrehozása is. A Sajó példája ugyanis rávilágított: a környezeti katasztrófák nem törődnek az országhatárokkal, és élő környezetünket csak közös fellépéssel védhetjük meg.

Mozgalmas év volt 2022, és európai parlamenti képviselőként idén is minden követ megmozgattam, hogy Magyarország hangja legyek Európában.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn