Momentum

3000 milliárd forint Magyarországnak járó EU-s támogatás

A helyzet kritikussá vált: 3000 milliárd forint Magyarországnak járó EU-s támogatás került súlyos veszélybe. Ezért haladéktalanul az Európai Bizottság elnökéhez fordultam, hogy sürgősen megoldást találjunk a Bizottság döntése nyomán a magyar kormánytól megvont 3000 milliárd forint sorsára.

Nyomatékosan kértem Ursula Von der Leyent, hogy ha a kormánynak nem is, a magyar önkormányzatoknak, civileknek és helyi cégeknek adják oda ezt a pénzt.

Ők ugyanis nem tehetnek arról, hogy a kormány 12 éve semmibe veszi az EU közös szabályait. Az önkormányzatoknak, a civileknek és a helyi cégeknek jár ez a támogatás, és a mostani súlyos válságban a túléléshez is szükségük van rá.

Ezért arra kértem a Bizottság elnökét, hogy sürgősen vizsgáljon meg minden lehetőséget arra, hogy ne a magyar kormánynak, hanem az önkormányzatoknak, a civil társadalomnak és a vállalkozásoknak juttassa el ezt a 3000 milliárd forintot, közvetlen pályázatot írva ki ezekre.

Nem lenne példa nélküli ez az eljárás. Hiszen épp nemrég sikerült elérnünk, hogy magyar civil szervezetek az EU egy speciális programjának keretében 1,4 milliárd forint közvetlen támogatást kapjanak az EU-tól.

Egyszer már sikerült, most azonban könnyen lehet, hogy még nagyobb feladatot kell megvalósítanunk: meg kell mentenünk a kormány által elherdált 3000 milliárd forintot a magyar emberek számára!

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn