Momentum

Új korrupcióellenes hatóság: leleplezem az igazságot

Benyújtották a törvényjavaslatot az új “korrupcióellenes” hatóságról. Pontosan tudjuk, mit várhatunk ettől a kormánytól korrupcióellenes fellépés terén, mégis úgy döntöttem, próbára teszem őket.

A magyar kormány szerint a legfontosabb vállalás, amit az EU-s pénzek megszerzéséért tettek, hogy létrehozzák az Integritás Hatóságot. Bár a hatóság nevében igyekezték kerülni a szót, valójában a korrupció elleni küzdelem lenne az intézmény célja.

Már ha nem a NER-ben élnénk, 2022-ben. Mert ma Magyarországon már nem sokan hiszik el a kormánynak, hogy komolyan vehető hatóságot képes felállítani a korrupció ellen.

Nekem sincsenek illúzióim, éppen ezért próbára fogom tenni az új hatóságot!

Amint felállítják, az első megkeresés tőlem fog érkezni hozzájuk. Elios-ügy. Híd a munka világába. Öveges Program. Csak néhány azok közül a korrupció által belengett súlyos ügyek közül, ahol a felelősök a pénzzel együtt eltűntek. Vajon kivizsgálják ezeket?

Hamarosan kiderül. És ezzel együtt az is, hogy mennyire vehető komolyan egy kormány által felállított hatóság a kormányzati korrupció ellenőrzésében.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn