Momentum

Így kell működnie egy jó önkormányzatnak

Így kell működnie egy jó önkormányzatnak – így kellene működnie egy jó államnak.
Budapest önkormányzata Kerpel-Fronius Gábor polgármester-helyettes vezetésével az úgynevezett közösségi költségvetés keretében olyan projekteket valósított meg, amelyeket kifejezetten az itt élők szerettek volna. A budapestiek beküldhették ötleteiket, aztán szintén a budapestiek megszavazhatták, hogy a rengeteg remek ötlet közül melyek azok, amelyek minél előbb megvalósulhatnak.

A közösségi költségvetés bőven túlmutat önmagán: a jövő városainak mind érdemes lesz úgy működniük, hogy már a tervezési folyamatba bevonják a városlakókat, hiszen a helyi problémákról nekik van a legtöbb tudásuk, gyakorlati tapasztalatuk, így a megoldás megkeresésében is tudnak segíteni.

A projekt már második éve fut, idén augusztus 31-ig lehet szavazni, összesen 3 kategóriában (Zöld, Esélyteremtő és Nyitott Budapest). Kis és nagy projektekre egyaránt.

Az előző körben megszavazott ötletekből már több projekt elkészült vagy folyamatban van: több helyszínre kikerültek a bringatámaszok; elkészültek ivókutak. Több terepszemle volt már a Duna-parti rézsűn ülőfelületek kialakításáról, lezajlott a konzultáció a Szent István park közösségi funkcióiról, de a beérkezett pályázatok elbírálása zajlik a „Budapest Peremén” rehabilitációs otthonról is. Ezek mellett a fővárosi közgyűlés jövő héten szavaz majd az idősotthonokban tartott állatterápiás foglalkozásokról és egy felnőtt autistákkal foglalkozó központ megteremtéséről is.

Budapestiek, szavazzatok ti is, mi legyen még a városban: https://otlet.budapest.hu/szavazas

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn