Momentum

A Fidesz sem az anyákat, sem az apákat nem támogatja!

Nem ültette át a magyar kormány az apák születési szabadságát megnövelő EU-s irányelvet.

Elvileg 2022. augusztus 2-tól az eddigi 5 helyett 10 fizetett szabadnap járt volna az apáknak, hogy otthon maradhassanak frissen született gyerekükkel és párjukkal. Az Európai Unió ugyanis 2019-ben a munka és a család összeegyeztetését segítő irányelvet fogadott el, amit a magyar kormánynak át kellett volna ültetnie a magyar jogrendbe.

A magyar kormánynak 3 éve lett volna bevezetni ezeket az új szabályokat. Azonnal is léphettek volna, ha már annyira fontos a család, de a kormány ehelyett inkább egyáltalán nem vezette be a plusz szabadnapokat.

Úgy tűnik, a Fidesznek nem túlságosan fontos, hogy az apa is több időt tudjon együtt tölteni frissen született gyerekével a korai, kritikus időszakban. Nem fontos, hogy az édesanyák megfelelő támogatásban részesüljenek a gyermekágyas időszakban. Csak szülessen meg a gyerek, legyen meg a három minél hamarabb, kit érdekel a többi – sajnos itt tartunk.

Odáig már nem jut el a kormány, hogy pont emiatt a hozzáállás miatt nem születnek meg a vágyott gyerekek sem. Ezért kell igazságos és emberséges Magyarországot építenünk, ahol tényleg fontos a család, fontosak a gyerekek, az anyák – és az apák is.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn