Momentum

Benzinárstop: összevissza kapkod a Fidesz

Méghogy legalább kormányozni tudnak: a benzinárstop részleges eltörlésével már megint összevissza kapkod a Fidesz.

Már a választások előtt egyértelmű volt, hogy gazdasági nehézségek jönnek – a kormány mégis elosztogatta az ország pénzét, mert a hatalom megtartása sokkal fontosabb volt, minthogy hogyan élnek majd az ország lakói a választások után. A háborúval pedig még jobban berobbant az addig is magas infláció, sőt, messze a forint gyengül a legdurvábban a régióban, így aztán minden egyre drágább és drágább. Nyakunkon egy szociális katasztrófa, és nyakunkon a gazdaság lassulása is.

Arra is csak pár hét múlva jött rá a kormány, hogy a benzinárstop bevezetése után a fél világ átjárt a határon, hogy itt tankoljon – pazarolva ezzel a magyar benzintartalékokat –, így aztán gyorsan, de kapkodva módosítottak.

Most újra kapkodnak, és gyorsan kivonták a céges autókat is a kedvezményezettek közül.Most – a taxisokat kivéve – a cégektől elveszik az olcsóbb benzint, így aztán minden, ami eddig drágult, még tovább drágul a szállítmányozási díjak elszállása miatt. Végül a választók sokszorosan visszafizetik azt az osztogatást, amit a kormány a választások előtt rendezett. Ne legyenek kétségeink: elég a blokkokra nézni vásárlás után, vagy nemsokára a rezsiszámlákra, mert például az ÁFA még a rezsin is világrekorder, 27%-os. Nem beszélve arról, hogy a luxusautók tulajdonosai mától feleannyit fizetnek a benzinért, mint az egy-két személyes magyar kisvállalkozások.

És még most sem képesek beismerni, hogy az emberek szemébe hazudtak a választási kampányban: inkább az “előreláthatatlan körülményekre” és Brüsszelre fogják a benzinárstop részleges kivezetését. Pedig világos: tudatosan átverték a saját szavazóikat is, mert pontosan tudták, hogy ha így nyernek, a következő négy év a megszorítások négy éve lesz.

Kép forrása: hvg.hu

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn