Momentum

Azon dolgozom, hogy közvetlenül is pályázhassanak EU-s pénzekre közösségek!

A józsefvárosi MÁV-telep lakóinál jártam, akik szünet nélkül környezetük fejlesztésén dolgoznak. Mostani, a környezetvédelmet fókuszba helyező ötletük miatt felkeresték a körzet momentumos önkormányzati képviselőjét, Szarvas Koppány Bendegúzt is. Ő pedig hozzám fordult, mert van rá esély, hogy az EU is segíteni tud az ötletek megvalósításában.

Először Pikó András polgármesterrel egyeztettünk, utána pedig lakossági fórumon vettünk részt. A helyiek bemutatták jelenlegi elképzeléseiket: klímabarát, energiatakarékos fejlesztések, napelemek telepítése, jobb szigetelések kiépítése, amikhez EU-forrásokat is szeretnének lehívni. De a következő időszak további ötletek összegyűjtéséről is szólni fog, hiszen ezeken túlmenően is sokat tehetünk azért, hogy környezetünk zöldebb, fenntarthatóbb legyen.

EP-képviselőként régóta azon dolgozom, hogy az EU-s forrásokra közvetlenül is pályázhassanak helyi közösségek. Hiszen rengeteg hasonló, az életminőséget javító kezdeményezés nem tud megvalósulni, mert a hatalom kegyként osztogatja az EU-s pénzeket, vagy egyenesen elsikkasztja.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn