Momentum

Mindenkit átvertek

Lépjünk egyet hátra, hogy megértsük, mi történik valójában ma Magyarországon.

Emelkedjünk kicsit a KATA-tüntetések és hídlezárások, a gázáremelés, a villanyáremelés és az extraadók zaja fölé, hogy távolabbról nézhessünk arra, ami itt zajlik velünk, körülöttünk.

A magasból ugyanis ez a közelről kaotikusnak tűnő helyzet világos összképpé áll össze.

Azok a politikusok, akik ezt az országot 12 éve irányítják, mindenkit átvertek. Átverték az ellenzékre szavazókat, átverték a politikától távol maradókat, és ami a legmegdöbbentőbb:

átverték a saját szavazóikat is.

Átverték, mégpedig háromszor.

 1. Először a “fideszes gazdasági csodával” vertek át minket. Azzal, hogy valamit jobban tudnak, mint elődeik, és unortodox módszereik repítik a gazdaságot.

  Miközben mára bebizonyosodott, hogy a fenntarhatatlan látszateredményeket pusztán az EU-s pénzek elképesztő mértékű beáramlása okozta.

  A kijózanító valóság most, a gazdasági válságban omlik ránk. Nincsenek tartalékok, a gazdaság nem tud ellenállni a begyűrűző krízisnek, elszállt az infláció, elértéktelenedik a forint, és a magyar emberek életszínvonala hónapok alatt éveket zuhan vissza.

 2. Azután mindenkit átvertek a választási ígéreteikkel. Azt hazudták, náluk a bölcsek köve: megszorítások és adóemelés nélkül lesznek úrrá a válságon, és még a rezsicsökkentéshez sem nyúlnak majd.

  Minden állításuk hazugság volt. A választások után megszorításokkal kezdtek, adóemeléssel folytatták, és most a rezsicsökkentést is eltörölték. Családok százezreinek megélhetése válik hónapról-hónapra bizonytalanabbá intézkedéseik nyomán.


 3. A harmadik átverésük: hogy kezelni tudják a tomboló gazdasági válságot. Miközben Nagy Márton gazdasági miniszter beiktatása óta 10%-ot zuhant a forint és egyszámjegyűből kétszámjegyűvé robbant az infláció. És megszorításaik láthatóan semmilyen módon nem szabnak gátat a hanyatlásnak.

  Intézkedéseik kétségbeesett kapkodások, társadalmi egyeztetés, tervezettség és valós számítások nélkül. A szociális érzék és a hosszú távú gondolkodás pedig teljesen hiányzik a jelenlegi kormány munkájából.

  12 év gátlástalan átverése omlik most ránk, mindannyiunkra, politikai hovatartozástól függetlenül.

  A gázáremelés miatt sokaknak választani kell, hogy a gyerek új cipőt vagy új iskolatáskát kap-e augusztusban. A tönkretett KATA miatt százezrek havi bevétele és életszívonala zuhant vissza évekkel ezelőtti szintre. A vágtázó infláció miatt pedig lassan már a középosztály is azt számolgatja, hogy tart ki a hó végéig a fizetés.

  Mégis, még ezeknél a személyes tragédiáknál is súlyosabb bűn, amit a jelenlegi kormány elkövetett azzal, hogy egy teljes társadalmat átvertek.

  Egyetlen politikus sem engedheti meg magának, hogy tudatosan és folytatólagosan átverje szavazóit és a népet, melynek szolgálatára felesküdött. A jelenlegi kormány nemcsak azért fog megbukni, mert nem tudja kezelni az országban tomboló gazdasági és szociális válságot, hanem azért is, mert erről 12 éven át hazudott a magyar embereknek.

  Ezért a következő kormányt csak olyan politikai erő vezetheti majd, amelyről a választók elhiszik, hogy soha nem verné át őket hatalomvágytól elvakítva.

  Erre pedig csak hiteles, szavahihető és tiszta múltú politikusok képesek.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn