Momentum

Kimondta a bíróság: hazudott a TV2, az Origo és a Ripost a rólam készült lejárató anyagaikban

A kormánypropaganda 2019 augusztusában vádolt meg szexuális zaklatással többek közt a TV2 híradójában, valamint az Origo, a Ripost és más propagandalapok hasábjain. Pereltem, és első fokon meg is született az ítélet.

A döntés egyértelmű: az ítélet szerint a fideszes propagandának el kell távolítania az összes olyan cikket, amiben azt hazudták, hogy szexuálisan zaklattam egy lányt. Emellett bocsánatkérő közleményt is közzé kell tenniük, a TV2 Tények műsorában pedig be is kell olvasniuk, hogy valótlanságot állítottak.

Ez már a sokadik eset, hogy bebizonyosodik: a TV2, az Origo és a Ripost egyszerű politikai fegyverek, a fideszes propagandagép egy-egy fogaskerekei. A hazugság, a hazug lejáratás vált a rendszer alapjává.
Valódi győzelmet mégsem hirdethet egyetlen ellenzéki politikus sem, hiába kötelezi akár helyreigazításra, akár kártérítésre a propagandát a bíróság. Az elvesztett bírósági perek a propaganda alapműködésének járulékos költségei: a helyreigazítások az eredeti hazugságról értesülők töredékéhez jutnak csak el. De ez nem tántoríthat el minket – küzdenünk kell azért, hogy eljöjjön a pillanat, amikor a hazugságot végre felváltja az igazság.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn