Momentum

Hozzuk haza az EU-s pénzeket és költsük az emberek jólétére!

Haza kell hozzuk az EU-s pénzeket, és iskolákra, kórházakra, munkahelyekre kell költenünk.

A kialakult megélhetési és lakhatási válság enyhítésére megvan az azonnali lehetőségünk, és eszközünk – csak élnünk kellene vele. Több ezer milliárd forintnyi összegre rúg az az uniós támogatás, amit Magyarország bármikor megkaphatna az uniós helyreállítási alapból.

De a magyar társadalom már több mint fél éve nem tud hasznot húzni ezekből a pénzekből, mert a magyar kormány semmilyen garanciát nem hajlandó adni arra, hogy a strómanjai helyett a rászorulókra költi majd ezeket a forrásokat. Sőt, a kormány az EU-s pénzek megszerzése helyett már vállaltan megszorításokat tervez, a kisvállalkozók ellehetetlenítésére készül és az önkormányzatok végső kisemmizésére.

Mi ezzel szemben Európai Parlamentben 2019 óta pont azért küzdünk, hogy az EU támogatási politikája végre új irányt vegyen. Azért küzdünk, hogy ne a magyar népet büntessék a kormánya bűneiért. Szerintünk, ha a kormány nem arra akarja költeni az EU-s támogatást amire adták, akkor nem a magyar emberektől kell azt elvenni, hanem a kormánytól. Majd közvetlenül átadni az önkormányzatoknak, helyi vállalkozóknak, iskoláknak és kórházaknak.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn