Momentum

A 21. században nem kevesebb, hanem több Európára van szükség

Unalomig ismert közhely, hogy az Európai Unió túl lassú, túl bürokratikus, döntésképtelen, gyenge. De, ha volt is alapja a vádaknak, az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdetén Európa megmutatta, milyen az, amikor félreteszi a lassú bürokráciát és nagyhatalommá lép elő.

A nagyhatalmi erő felmutatása pedig most azért fontos, mert egy egységes, orosz befolyástól megszabaduló Európától ma legalább annyira tart Putyin, mint a NATO-tól.

De eljött az ideje annak is, hogy az eddig Putyin játszóterének tekintett kibertérben is egységes nagyhatalomként viselkedjünk. Ezért most közösen kell felépítenünk egy digitális pajzsot Európa köré, ráadásul minél gyorsabban.

Pár héttel ezelőtt ugyanis az derült ki, hogy Putyin már évek óta benne van a magyar külügyminisztérium összes digitális rendszerében, még a legtitkosabb információkhoz is hozzájutnak. Mindezt a magyar kormány tudtával ami aláássa mind Európa, mind a NATO biztonságát.

Éppen ezért a 21. században nem kevesebb, hanem több Európára van szükség.

Szabadítsuk meg Magyarországot és így Európát is az orosz befolyástól, és végre viselkedjünk nagyhatalomként a modern háborúk legújabb színterén, a kibertérben is.


HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn