Momentum

Ha a Fidesz nyer, megszorítások jönnek.

A vak is látja: borzasztó állapotban a magyar gazdaság a Fidesz miatt. Rohamtempóban romlik a pénz, ötezer forintból már semmit nem lehet venni a boltban; 400 forint körül egy euró, emiatt is minden drágulni fog; 10 éves kamu szabadságharc után rekordösszegű az államadósság; az üzemanyag-ellátás akadozik. A helyzet hónapok óta csak romlik.

Ráadásul a választás hajrájában több száz milliárd forintot osztogatott el Orbán Viktor, teljesen kiürítve ezzel az államkasszát. Eddig szabadságharcoltak, de ennek az árát most szépen, sunnyogva, hitelből oldaná meg. Ha ugyanis az orosz hitelekből épülő Paks2 nem lett volna elég, akkor ott van még a kínai hitel is, amiből az értelmetlen Budapest-Belgrád vasútvonalat építik, rekordáron. Ezeket a hiteleket még a gyerekeink is fizetni fogják.

És az EU segítségére jelenleg nem számíthatnak, 3000 milliárd forint uniós támogatást nem kapott meg az ország azért, mert a kormány nem hajlandó antikorrupciós garanciákat bevezetni. Az EU szerint semmi értelme pénzt adni arra, hogy ellopják, és abból végül ugyanúgy ne jöjjenek létre modern iskolák, kórházak, új munkahelyek.

Ezért a Fidesznek megszorításokra lesz szüksége, ha nyerne a választásokon. De a probléma az, hogy már most is Európa legnagyobb áfáját fizetik a magyarok, a vállalkozások pedig szenvednek a brutális euróárfolyam miatt. Csak az amúgy is nehéz helyzetbe kerültektől tudnak majd elvenni, ha máshogy nem, közvetve – és el is fognak, nem lesz más választásuk.

Ha a Fidesz nyer, minden magyar megfizeti az árát 12 évnyi felelőtlen politikájuknak. Ha a Fidesz nyer, az uniós pénzek továbbra sem érkeznek meg Magyarországra – és hatalmas megszorításokra lesz szükség.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn