Momentum

Váljunk mindannyian a márciusi ifjak örököseivé!

Ha 1849-ben Bayer Zsolt és társai számoltak volna be a szabadságharc eseményeiről, azt írták volna: Petőfi, Kossuth, Széchenyi szándékosan provokálták ki az Orosz Birodalom beavatkozását, így az orosz hadsereg kénytelen volt egy különleges katonai művelet keretében, béketeremtő céllal bevonulni az országba.

Ilyen szellemben számol be ugyanis ma a szomszédunkban zajló háborúról a mi pénzünkből finanszírozott fideszes propaganda. Oroszország agressziója helyett Ukrajna provokációjáról, lakónegyedek és gyerekkórházak bombázása helyett békefenntartásról, háborús gyilkos Putyin helyett jogos orosz önvédelemről beszél.

Mindannyian látjuk: Putyin ezt a háborút nem csak tankokkal és fegyverekkel vívja, hanem hazugságokkal is. És ebben a fideszes propaganda minden egyes percben kiszolgálja.

Az orosz elnök nem csak Ukrajna városait akarja elpusztítani. Hanem a valóságunkat is. Az igazságunkat is. A jóról és a rosszról alkotott meggyőződésünket is. Ezért mondjuk ki világosan: az orosz hazugságokat terjesztő fideszes propaganda Európa-ellenes, valóság-ellenes, szabadság-ellenes.

Ezért a mi első pontunk így hangzik: Kívánjuk a sajtó szabadságát, az orosz és a fideszes propaganda eltörlését!

A propaganda a hatalmon lévők eszköze arra, hogy hatalmon maradjanak. Hazugságok sulykolásával fertőzik meg az elménket, hogy átírják azt, amit a jelenről gondolunk. Ez súlyos bűn. De van ennél súlyosabb is.

Amikor a jövőnket teszik tönkre. Amikor a hatalom azt akarja, hogy a jövő nemzedékei már ne is tudják, hogyan kell kritikusan gondolkodni, és hogyan kell az igazságot megkülönböztetni a hazugságtól. Mert aki nem tud kritikusan gondolkodni, az nem fogja tudni megteremteni az anyagi biztonságot sem – és akkor nem marad más, mint a közmunka. A fideszes kiváltságosok pedig közben magániskolákba járatják a gyerekeiket, mert tudják ők is, hogy amit az állami iskolákkal műveltek, az teljes mértékben vállalhatatlan.

Március 15-én mindig felmerül a kérdés, hogy kik 48-49 szellemének mai örökösei? Számomra ezekben a napokban azok a tanárok, akiket hiába fenyeget a hatalom kirúgással és ellehetetlenítéssel, mindenüket kockáztatva, bátran kiállnak a szabadságért. Mert a szabadságnak több formája van. Anyagi szabadság. Kulturális szabadság. Szellemi szabadság. Tanszabadság.

Pont ezektől a szabadságoktól fosztott meg mindannyiunkat a Fidesz az elmúlt 12 évben. Pont ezekért kell ma és minden egyes nap kiállnunk. Ebben mutatnak példát a holnap sztrájkoló pedagógusok. Értünk teszik. Mindannyiunkért. A magyar oktatás jövőjéért. A jövő generációinak szellemi szabadságáért. Magyarországért. A 48-as forradalom szellemisége bennük is tovább él – azokban, akik sosem alkudnak meg a hatalommal.

1848-ban Petőfiék második pontja úgy szólt: Felelős minisztériumot Budapesten. 2022-ben pedig kijelenthetjük: nem felelős az a kormány, ahol van külön propagandaminiszter Rogán Antal személyében, de nincs külön oktatási és egészségügyi miniszter.

Ezért a második pontunk így szól: Legyen újra felelős oktatási és egészségügyi minisztérium Budapesten!

Márciusi ifjak mindig, minden korban vannak.
Most a sztrájkolni készülő tanárok mutatják az irányt.
Vegyünk példát róluk! Legyünk mindannyian olyan bátrak, mint ők! Váljunk mindannyian a márciusi ifjak örököseivé!
Vegyük vissza az országunkat április 3-án!
Indítsuk el Magyarországot a fejlődés útján.
És legyen végre Magyarország mindannyiunké.HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn