Momentum

Bátor nők küzdenek a szabadságért és igazságért!

Bátor nők küzdenek a szabadságért és igazságért Európában! Az orosz állami tulajdonú, legnézettebb 1-es csatornán éppen híreket mondtak, amikor az egyik szerkesztő, orosz, de ukrán rokonokkal rendelkező Marina Ovszjannyikova háborúellenes transzparenssel rohant a bemondó mögé. És, hogy miért is kell ehhez különleges bátorság? Mert pár nappal ezelőtt Oroszországban törvényt hoztak, hogy az, aki nyilvánosan szembe mer helyezkedni a a propaganda álláspontjával, miszerint Oroszország háborút visel, 15 évnyi börtönt is kaphat.

És nemcsak Oroszországban veszik fel bátor nők a harcot a rezsim és a háború ellen. Belaruszban az igazságtalan és embertelen önkényúrral szemben a tömegek támogatását női elnökjelölt nyerte el, az utcán embereket támadó hatósággal szemben az első sorban belarusz ellenzéki nők álltak.

Ukrajnában pedig sok nő hátramarad harcolni a megszállók ellen: az ukrán hadseregnek emiatt több mint 15 százaléka jelenleg nő. Az idei nőnap alkalmából videóval is jelentkeztek: jelezték, hogy gyerekeiket már biztonságban tudják és készek harcolni az elnyomók ellen.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn