Momentum

Köztársaságielnök-választás: a jelölés és a választás joga legyen az embereké

A Fidesz ma megválasztotta Magyarország köztársasági elnökének Novák Katalint. Mind a jelölésének, mind a megválasztásának a módja jelképezi azt, amit a Fidesz gondol a demokráciáról: emberek csak ülhetnek, nézhetik, hallgathatják Orbán Viktor és a Fidesz döntését, hogy ki lesz hazánk következő köztársasági elnöke, beleszólásuk nincs.

Pedig most minden korábbinál fontosabb lenne, hogy ezek a politikai döntések ne így szülessenek, hiszen rendkívül nehéz időszak előtt állunk. Mert nem csak a szociális válságok súlyosbodása élezi egyre inkább a konfliktusokat ember és ember között. A politikai rendszer is olyan helyzetet teremtett ami miatt áprilisban, a választásokat követően, a választások eredményétől függetlenül a társadalom egyik fele dühös és csalódott lesz.

Ezért gondolom azt, hogy változtatnunk kell azon, hogy miképpen választjuk a magyar köztársaság elnökét. A nemzet egységét a nemzet felhatalmazásával lehet és kell képviselni.

Ideje visszaadni a jelölés és a választás jogát az embereknek, eljött az ideje a közvetlen köztársasági elnökválasztásnak, hogy egy békésebb, összetartóbb és egységesebb országot építhessünk.

Kiemelt kép forrása: magyarnarancs.hu

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn