Momentum

Mindenkinek jár a méltó nyugdíjaskor!

A forint egyre romlik, és ezt talán a nyugdíjasok érzik meg legjobban. Most elképesztő helyzet van, de korábban sem volt sokkal jobb. Ezért az Egységben Magyarországért vállalja, hogy nem hagyja leszakadni a nyugdíjakat a bérekről.

Éves nyugdíjemelést vezetünk be, ahol a pénzromlás mellett figyelembe vesszük a keresetek növekedését is. Megduplázzuk a kivételes nyugellátás-emelés, a kivételes nyugdíj-megállapítás, valamint az egyszeri segély éves keretét is. A 13. havi nyugdíjat megtartjuk.

De a pénzügyi keret nem minden, és nem elég. Az Egységben Magyarországért álláspontja egyértelmű: nincs szükség újabb korhatáremelésre. Inkább olyan nyugdíjrendszert alakítunk ki, amelyben rugalmas a nyugdíjba vonulás korhatára, ehhez pedig biztosítjuk, hogy a korhatár előtti nyugdíjba vonulás esetén is járhasson állandó özvegyi nyugdíj. Megmarad a nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetősége is.

Csökkentjük a nyugdíjak közötti, a megállapítási idejükből eredő jelenleg kirívóan nagy különbségeket. A szolgálati idő számításánál arányosan figyelembe vesszük majd a töredékévet is.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn