Momentum

A Facebook tiltsa ki a magyar Facebook-oldalakon megjelenő orosz propagandát!

A Momentum és a Renew Europe EP-képviselőjeként levelet írtam a Facebook vezetőségének. A levélben a magyar Facebook-oldalakon megjelenő orosz propaganda kitiltására kértük az óriáscéget.

„A magyar ellenzék üdvözli, hogy a Facebook letiltja felületeiről az orosz háborús propagandát terjesztő RT-t és a Szputnyikot. Oroszország propagandagépe azonban ennél jóval kiterjedtebb: álprofilokból létrehozott trollhadsereggel és Facebook-oldalakon terjesztik hazugságaikat.

Különösen érintett ebben az Ukrajnával határos Magyarország, ahol magyar nyelven folyik a hazugság és a propaganda orosz ügynökök tollából, a Facebook segítségével.

Kérem önöket, azonnal távolítsák el a legnagyobb orosz propagandaoldalt, a „Számok – a baloldali álhírek ellenszere” nevűt. Ezek az oldalak sokszor az RT és a Szputnyik tartalmait osztják tovább, megkerülve ezzel a tiltást. Hirdetésekkel megtámogatott hazugságaikkal meggyalázzák a kárpátaljai magyarság harcokban elesett katonáit ugyanúgy, mint az ukrán és a magyar nemzetet.

Elég volt abból, hogy a Facebook félrenéz, és akár háborús propagandát is közzé lehet tenni a felületén, csak fizetni kell érte. Kérjük a magyar nyelvű, de Moszkvából vezérelt orosz propagandaoldalak azonnali letiltását a Facebookról.”

Donáth Anna
Európai Parlamenti képviselő
Momentum / Renew Europe

De mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy eltüntessük az orosz háborús propagandát. Aki teheti, menjen fel a „Számok – a baloldali álhírek ellenszere” Facebook oldalra (kommentben linkeltem) és jobboldalt a „keresés gomb” melletti három pontra kattintva, majd a „támogatás kérése, vagy az oldal jelentése” opciót választva jelentse fel hamis információk miatt az oldalt.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn