Momentum

Elfogadák a javaslatunk – az EU vizsgálóbizottságot alakít Pegazus-ügyben

európai parlament brüsszel pegasus

A lehallgatási botrány kirobbanása óta azért küzdök, hogy az Európai Parlamentben álljon fel egy független vizsgálóbizottság. Ez most végre megvalósul.
Róża Thun, Sophia in’t Veld és az én kezdeményezésemre a Renew Europe frakciónk sikerrel szólította fel a képviselőket, hogy támogassák a vizsgálóbizottság felállítását, Orbán Viktor európai parlamenti meghallgatását és felelősségre vonását.
Ideje, hogy Európa végre ráeszméljen, védelmet kell biztosítanunk az ügy áldozatainak, védelmet kell nyújtani azoknak a tényfeltáró újságíróknak, diákoknak, ügyvédeknek, ellenzéki politikusoknak, akiknek a magánéletében mindenfajta indok nélkül kémkedtek.
Hiszen a Pegasus-ügy a demokráciáról szól. Arról, hogy két tagállamban, Magyarországon és Lengyelországban lábbal tiporják a jogállamot, az emberi jogokat. Két kormány is terroristák ellen kifejlesztett kiberfegyvert vetett be a saját állampolgárai ellen. Ez elfogadhatatlan.
Európai válaszlépésekre van szükség, arra, hogy először feltárjuk az ügy részleteit, majd megalkossuk a kiberfegyverek szigorú európai szabályozását, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyen emberijog-sértés.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn