Momentum

Az Európai Parlament kitiltaná az orosz kémbankot Budapestről

Megszavazta az Európai Parlament a határozatot, amiben elítéljük az orosz agressziót Ukrajna és Európa ellen.

‼️ Követeljük, Cseh Katalin javaslatára, hogy az Európai Unió területéről, így Budapestről tiltsák ki az orosz kémbankot, valamint állítsák le a Paks 2 beruházást.

‼️ Követeljük, hogy az orosz elnök a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság előtt feleljen háborús bűneiért.

‼️ Követeljük, hogy Oroszország azonnal szüntessen be minden katonai tevékenységet Ukrajnában és feltétel nélkül vonjon ki minden katonai és félkatonai erőt, valamint katonai felszerelést az ország területéről.

‼️ Követeljük a még szigorúbb szankciókat Oroszország ellen. Minden orosz bank eszközeit be kell fagyasztani Európában.

‼️ Követeljük, hogy a bankközi üzenetküldő rendszerből, a SWIFT-ből való kitiltás vonatkozzon a belarusz bankokra is.

‼️ Felszólítjuk az EU-s intézményeket, törekedjenek arra, hogy Ukrajna uniós tagjelölti státuszt kapjon, és addig is folytassák az ország EU-s piaci integrációját.

‼️ Felszólítjuk az összes tagállamot, hogy haladéktalanul függessze fel az összes orosz állami médiacsatorna műsorszórási engedélyét.

‼️ Elítéljük, az orosz propagandamédia dezinformációs hadviselését.

Legyen egyértelmű számunkra, ez nem egy orosz-ukrán háború: azzal, hogy Putyin háborút indított Ukrajna ellen, az egész európai közösséget támadta meg – Ukrajna pedig nemcsak a saját országát, hanem az európaiságot is védi. Ukrajna várja az Európai Unió segítségét, az ott élők számítanak Európára – békét akarunk a kontinensen.

Ezért is támogatjuk mi, momentumos EP képviselők Ukrajna felvételét az EU-ba. Mert ezzel egyszerre szolgáljuk az európai béke újbóli megteremtését, és a kárpátaljai magyarok érdekeit is.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn