Momentum

Orbán Viktor elmúlt 12 éves oroszbarát külpolitikája totális kudarc

Orbán Viktor az orosz-ukrán háború kirobbanása után, megijedve saját külpolitikájának következményeitől, idegesen próbálja korrigálni az elmúlt 12 év “keleti nyitásának” totális kudarcát. A nyugati szövetségi rendszer elkötelezett híveként tetszeleg az elmúlt napokban, és hazug propagandája az ellenzéket vádolja azzal, hogy háborúba sodorná Magyarországot. Sajnos nem lehet pár nap alatt kitörölni az elmúlt 12 év rendkívül káros politikáját.

Nézzük meg, mit tett az elmúlt 12 évben Orbán Viktor:

1️⃣ Számtalan közös uniós fellépést vétózott meg az orosz érdekeket szolgálva.

2️⃣ Növelte Magyarország energiafüggőségét Oroszország irányába, amikor a megújuló energiaforrások helyett az orosz gázt és az oroszok által épített atomerőművet választotta (vö. szélerőművek létesítésének tilalma)

3️⃣ Az olcsó uniós források helyett drága orosz hitelekkel növelte az ország gazdasági kitettségét Putyin felé.

4️⃣ Orosz kémbankot telepített Magyarországra, és Magyarország a biztonságpolitikai szakértők szerint is az orosz titkosszolgálatok átjáróházává vált.

5️⃣ Az élére állt azoknak a szélsőjobboldali párt-szerveződéseknek Európában, amelyek Putyin támogatását élvezik, mint a Le Pen-féle francia Nemzeti Tömörülés vagy a Salvini-féle olasz Lega.

6️⃣ A fideszes propaganda orosz propagandát közvetít, a köztévé még Ukrajna megtámadása után is az orosz hazugságokat szajkózza.

7️⃣ A külügyminisztere, Szijjártó Péter orosz kitüntetésekben részesült.

Sajnos Orbán Viktor nem képes felmérni az ország érdekeit. Az ellenzék ezzel szemben következetesen kiáll és kiállt a nyugati elköteleződés mellett. Nem Orbán Viktor fog megvédeni minket az orosz agressziótól, hanem a NATO és a nyugati szövetségi rendszer. Ezért kell kormányt váltanunk április 3-án.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn