Momentum

Kiderült: orvosok szerint is életveszélyesek lehetnek a Szijjártó által vásárolt lélegeztetőgépek

szijjártó lélegeztetőgép malajzia tompos

Malajziában is botránnyá dagadt Szijjártó Külügyminisztériumának emberéleteket veszélyeztető lélegeztetőgép-beszerzése!

A Malaysia Now hívta fel a figyelmet arra, hogy a maláj üzletember, Vinod Sekhar által, Szijjártó Péter vezette Külügyminisztérium megbízásából beszerzett lélegeztetőgép-típus a Nagy-Britanniában praktizáló orvosok szakmai véleménye szerint emberéletekre veszélyesen is működhet.

Ráadásul a hazájában éppen pénzmosás gyanúja miatt vizsgálat alatt álló Sekhar azután kapott megbízást a külügyminisztertől a beszerzésre, hogy a brit orvosok már közreadták figyelmeztetésüket.

Ezért nagyon fontos az a küzdelem, amit a Momentum képviselőjelöltje, Tompos Márton folytat annak érdekében, hogy kiderüljön: a lélegeztetőgépek átvizsgálásával és beüzemelésével megbízott cégek valóban elvégezték-e a feladatukat. Jogunkban áll tudni, hogy az ellenőrzéssel megbízott cég hogyan juthatott a brit orvosokkal ellentétes álláspontra.

De mivel a Külügyminisztérium ebben az esetben is titkolózik, nem válaszol semmilyen kérdésre vagy adatigénylésre, Tompos Márton beperli Szijjártó Külügyminisztériumát. Az igazságnak ugyanis ki kell derülnie, hiszen az ilyen szintű gondatlanság emberéletekbe is kerülhetett.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn