Momentum

Újabb 2,8 milliárd forintot veszített az ország és a jövő generációja a Fidesznek köszönhetően

donáth anna átlátszó magyarország kormány fidesz

Újabb 2,8 milliárd forintot veszített az ország és a jövő generációja a Fidesznek köszönhetően: elsikkasztották többek között az Öveges-programra szánt EU-s pénzeket is.

Az Öveges-program eredetileg azt a célt szolgálta, hogy a tanárok hatékonyabban oktathassák a természettudományokat. A támogatásból 43 település és a főváros iskoláiban laborok (fizikai és kémiai szaktantermek) fejlesztését tervezték úgy, hogy minden városnak mintegy 300 millió forint állt a rendelkezésére.

Hadházy Ákos azonban utánajárt: a programot rengeteg visszaélés övezi. A kormány persze megpróbálta eltitkolni az ügy eredményét: azt, hogy végül – többek közt az Öveges-program visszaélései miatt is – , milliárdokat fizethetünk vissza a közösből, a közös jövőnkre szánt pénzből.

Gyerekek generációi szenvedik meg a fideszes korrupciót, az ő tanulmányi lehetőségeik csorbulnak, a jövőbeni esélyei romlanak azzal, hogy a kormány számára sem az oktatás, sem a gyermekek jövője nem szent.

Eljött a kormányváltás ideje, eljött annak az ideje, hogy a magyar kormány végre a gyermekekre is figyelmet fordítson, értük, az ő jövőjükért dolgozzon, ne pedig a fideszes kiváltságosok gazdagodásáért.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn