Momentum

Felháborító, hogy a NAIH mindent rendben talált a Pegasus ügyében

pegasus kémszoftver spyware

Péterfalvi Attila, az adatvédelmi hatóság elnöke kiállt, és azt mondta: mindent rendben talált a Pegasus-botrány körül. Szerinte joggal kémkedett a magyar kormány újságírók, ellenzékiek, ügyvédek és diákok után.

Szerintem meg nincs rendben. És ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül: múlt héten az EP illetékes bizottsága, az INGE is elítélte a Pegasus kémszoftver használata, és egyébként a Fudan Európába telepítése miatt is a magyar kormányt.

Frakciótársaim is csatlakoztak a kezdeményezésemhez, hogy a Renew Europe szólítsa fel a többi EP-frakció vezetőjét: támogassák egy Pegasus vizsgálóbizottság felállítását, Orbán Viktor európai parlamenti meghallgatását és felelősségre vonását.

A Pegasus-botrány, akárhogy is húzzák az időt a fideszes kinevezettek, ki lesz vizsgálva. Először európai, az áprilisi kormányváltás után hazai szinten is. Aztán pedig kezdeményezni fogjuk, hogy hazánk és Európa megalkossa a kémszoftverek szigorú európai szabályozását, hogy soha többé ne fordulhasson elő ilyen emberijog-sértés.

Kiemelt kép: Kevin Ku – Unsplash

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn