Momentum

Hadházy Ákossal közösen feljelentjük a magyar kormányt a 4iG tiltott támogatása miatt az EU-nál!

Donáth Anna laptopot használ

Hadházy Ákossal közösen feljelentjük a magyar kormányt a 4iG tiltott támogatása miatt az EU-nál!

A 4iG végső célja ugyanis az állami műsorszóró cég, az Antenna Hungária bekebelezése, hogy ezzel megkerülhetetlen szereplővé váljon a hazai kommunikációs piacon. Ha létrejön az üzlet, ez azt jelentené, hogy Orbán Viktor bizalmasának kezében lenne a műsorszórás, az állami gerinchálózat, a műholdas kommunikáció és az optikai hálózat jelentős része.

Egyértelmű, hogy nemzetbiztonsági kérdés, hogy egyetlen ember kezébe, a 4iG tulajdonosához kerül-e a magyar internet kapcsolója. Ezért levelet írtunk az Európai Bizottságnak, hogy állapítsák meg, a cég működése nemzetbiztonsági kockázatot rejt, és nincs rendjén, hogy az állam hagyja, hogy ennyi kritikus infrastruktúra kerül egyetlen magántulajdonos kezébe.

❗️ Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, hogy összeegyeztethető-e az uniós joggal a versenyjogi szabályok alól felmentést biztosító „nemzetstratégiai jelentőségű összefonódást” lehetővé tevő jogszabály.

❗️Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a felvásárlásokat európai versenyjogi szabályok szerint is, hiszen a cég tevékenysége határokon átívelő.

❗️Kérjük a Bizottságot, hogy vizsgálja meg, a cég tiltott állami támogatása-e az MFB 100 milliárd forintos, és az MNB 84,45 milliárd forintos pénzügyi segítsége.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn