Momentum

Állj meg egy percre!

Donáth Anna Aláírás

Magyarországon szociális válságok sora tombol. De közös erővel enyhíthetünk a fiatalokat is súlyosan érintő lakhatási krízisen. Mert ne feledjük, az egyetemisták és családjaik évről évre egyre megfizethetetlenebb albérletárakkal szembesülnek.

Ezért kell most egy népszavazáson döntenünk a Fudanról. Hiszen a kormány által idetelepíteni akart kínai egyetem miatt nem fog megépülni a Diákváros, és emiatt elvész több ezer, megfizethető kollégiumi férőhely is.

De az egyre többeket érintő megélhetési válságot is kezelnünk kell. Hiszen a koronavírus-járvány miatt sokan veszítették el az állásukat. Az emberek azonban érdemi segítséget sem munkavállalóként, sem pedig álláskeresőként nem kaptak a kormánytól.

Ezért van most szükség arra, hogy népszavazással kényszerítsük ki, emelkedjen 3 hónapról 9 hónapra a bajbajutottaknak járó álláskeresési járadék.

Eljött az ideje annak, hogy rákényszerítsük a hatalmat: a gondokkal küzdőkre költse a kormány a közös pénzünket, adóforintjainkat, ne az oligarchákra. Eljött az ideje annak, hogy igazságos, emberséges és zöld Magyarországot kezdjünk el építeni.

Állj meg te is egy percre, és támogasd aláírásoddal az ellenzék kormányváltó népszavazási kezdeményezését a kínai Fudan egyetemről és az álláskeresési járadékról.

HÍR MEGOSZTÁSA

Facebook
Twitter
LinkedIn